5Km Edzéstervek

Edzésterv 5Km 2005Km edzéstervek


Edzésterv az első 5Km futáshoz.


Ez a futóterv alkalmassá tesz az első 5 kilométeres futásra kezdőként és újrakezdőként. A cél: gyaloglási szünetek nélkül megtenni 5 kilométert.

 

A sport nem újdonság számodra. Rendszeresen focizol vagy kerékpározol, de még nincs futási tapasztalatod. Ezzel a futóedzéstervvel zsinórban 5 kilométert futhatsz le mindössze nyolc hét alatt – szünetek és lélegzetvétel nélkül. Ehhez hetente három egységet edz, felváltva futás és gyaloglás között. 

edésterv kezdőknekcikk

Minden elmúló héttel növekszik a futás százalékos aránya, miközben a gyaloglási szünetek rövidülnek. A nyolcadik hét hétvégéjén pályaváltóként annyira fitt vagy, hogy 5 kilométert kocogsz gyaloglási szünetek nélkül - akár csak magadnak, vagy akár az első 5 kilométeres futásod során egy futóesemény keretében.

Az edzésterv letöltése: Első 5Km.pdf

A edzésterv lapjain lehetőséged van nyomon követni az edzések alatt megtett össztávolságot és a pulzusod. Ezzel ellennőrzés alatt tarthatod a terhelésed. A  pulzus ellenőrzéséről bővebben itt: pulzus

Minen edzés előtt melegíts be. A bemelegítés során több olyan szervrendszer működését kell nyugalmi funkcióból, munkahelyzetbe hozni, mely a terhelések, edzések végrehajthatóságának alapját képezik. Ezek a mozgásszervrendszer, a keringési rendszer, a légzõszervrendszer, de még az idegrendszer is. Arról, hogy hogyan végezd a bemelegítést az AKTIVITÁS fülön olvashasz vagy nézd meg az alábbi videót: Bemelegítés

Ha az egyik edzést túl erősnek tartod akkor nyugodtan lassíts, sétálj bele a futásba. Ha szükséges ne lépj tovább a következő szintre, hanem végezd el újra az adott heti tervet addig amég biztos nem leszel magadban.

Ha személyre szabott edzéstervre van szükséged vedd fel velünk a kapcsolatot az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a facebook oldalunkon .  

Az edzéstervekről szívesen fogadunk visszajelzéseket az  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a facebook oldalunkon. .  

Annak érdekében, hogy optimálisan támogassa a futóként való indulást, étrendjének is egészségesnek és kiegyensúlyozottnak kell lennie. VWRUNNING oldalunkon összeállíthatja kaéóriaigényének megfelelő étrendjét, melyeket egyénileg az Ön céljaihoz és követelményeihez szabunk.

Az oldalunkon lévő tartalmak letöltése és használata díjmentes. De a további fejlesztések és a tartalmak bővítése érdekében támogathatja a fenntartó Futó-Gyalog Sportegyesületünket

testtömegindexgomb

Edzésterv 5Km fő

Edzésterv maraton

pulzus

étrrendgomb2